Opmerking: Deze website vereist Flash en JavaScript om van al zijn funtionaliteiten te kunnen genieten.
Gelieve na te kijken of Flash en JavaScript geactiveerd zijn in de opties van uw browser.
Om de meest recente versie te downloaden van de
flash plugin, klik hier .

Tanken zonder overdrijven.

Nieuwe motoren met een laag verbruik.

TDI-motoren

Elke motor haalt het maximum uit elke liter brandstof voor meer rijplezier en efficiëntie. Het resultaat is een gemiddeld verbruik van 5,5 l/100 km met een gemiddelde CO2-uitstoot van 145 g/km. Vanzelfsprekend voldoen de nieuwe TDI-motoren aan de Euro 6-uitstootnorm. De 2.0 TDI-motor met 150 kW (204 pk) is bijzonder krachtig, terwijl hij ook prat kan gaan op een laag brandstofverbruik. Bijkomende motorvarianten zullen op een later tijdstip geïntroduceerd worden.

4MOTION-vierwielaandrijving

Het optionele 4MOTION-systeem is een permanente vierwielaandrijving die het koppel naargelang van de omstandigheden over de voor- en achteras en de vier wielen verdeelt. Resultaat: een perfecte grip op de weg, ongeacht de ondergrond.

Vierwielaandrijving 4MOTION voor een nieuwe generatie. Voordelen van de nieuwe Haldex-koppeling voor de optionele vierwielaandrijving 4MOTION zijn onder meer: minder gewicht, een lager verbruik en een nog dynamischer rijgedrag.

Optionele vierwielaandrijving 4MOTION met DSG. Hij is één van de weinige voertuigen in zijn klasse beschikbaar met de vierwielaandrijving 4MOTION in combinatie met de 7-versnellingsbak met dubbele koppeling DSG. Dankzij de volautomatische schakelovergangen zorgt dit voor een vloeiend rijgedrag, zelfs op ruw en bergachtig terrein.

Hill Descent Assist (afdalingsassistent). Met dit nieuwe optionele systeem kunt u op hellingen veilig en gecontroleerd naar beneden rijden, waarbij het motormanagement indien nodig ingrijpt op de motor en de remmen. Het voertuig houdt een constante kruipsnelheid aan zonder dat de bestuurder iets hoeft te doen.

Mechanisch sperdifferentieel. Het mechanische sperdifferentieel voor de achteras is verkrijgbaar in combinatie met de optionele vierwielaandrijving 4MOTION. Hiermee wordt het rijden in zware omstandigheden, zoals nat gras of offroad, veel gemakkelijker.

  • De vierwielaandrijving 4MOTION in combinatie met de 7-versnellingsbak met dubbele koppeling DSG is enkel beschikbaar op de 110 kW (150 pk) TDI-motor en 150 kW (204 pk) TDI-motor.

BlueMotion Technology Pakket

De BlueMotion-technologie draagt in aanzienlijke mate bij tot de lagere verbruiks- en uitstootcijfers en vestigt zo nieuwe normen voor duurzame mobiliteit. Bij de nieuwe generatie van TDI-motoren, die aan de Euro 6-uitstootnorm voldoet, wordt de BlueMotion-technologie standaard gemonteerd. Ze omvat de remenergierecuperatie, banden met een geoptimaliseerde rolweerstand en een stop/startsysteem.

Inhoud pakket

BlueMotion Technology-efficiëntiepakket

Optioneel kan de CO2-uitstoot verder beperkt worden door - naast de standaard BlueMotion Technology-maatregelen - nog andere ingrepen, zoals de verlaging van de ophanging.

DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling

Dankzij de optionele DSG-versnellingsbak met 7 versnellingen en een dubbele koppeling kunt u volledig automatisch schakelen, met bijna onmerkbare schakelovergangen en zonder onderbreking van de trekkracht, wat resulteert in aanzienlijk meer rijcomfort. U kunt kiezen tussen de standen Normaal en Sport.  

Adaptieve onderstelcontrole DCC

Om het weggedrag te bevorderen kunt u het onderstel met een druk op een knop “normaal”, “sportief” of “comfortabel” instellen.

Remenergierecuperatie

Dit systeem laadt de batterij van het voertuig op tijdens het remmen (al dan niet op de motor), waarbij de motor wordt ontlast en het brandstofverbruik wordt gedrukt.

Banden met lage rolweerstand

Het voertuig maakt via lagerolweerstandbanden contact met het wegdek. De lage rolweerstand beperkt het brandstofverbruik en dus ook de CO2-uitstoot.

Stop/startsysteem
Stop/startsysteem

Nadat u in neutraal hebt geschakeld en het koppelingspedaal hebt losgelaten, wordt de motor automatisch uitgeschakeld, bijvoorbeeld aan rode verkeerslichten. Om de motor opnieuw te starten, volstaat het om het koppelingspedaal in te drukken.