Opmerking: Deze website vereist Flash en JavaScript om van al zijn funtionaliteiten te kunnen genieten.
Gelieve na te kijken of Flash en JavaScript geactiveerd zijn in de opties van uw browser.
Om de meest recente versie te downloaden van de
flash plugin, klik hier .

Krachtiger. Zuiniger. Milieuvriendelijker.

Ontdek de nieuwe motoren die voldoen aan de Euro 6-uitstootnorm.

TDI-motoren

In de nieuwe Caddy treft u een nieuwe generatie van bijzonder zuinige motoren aan die aan de Euro 6-normen voldoen. Elk van deze innovatieve motoren wordt standaard gekoppeld aan het BlueMotion Technology-pakket, bestaande uit een Stop-startsysteem, een remsysteem met energierecuperatie en banden met lage rolweerstand.

De zuinige 2,0-liter turbodieselmotor met directe common-rail injectie wordt aangeboden in diverse vermogensniveaus. Zo is er bijvoorbeeld de motor van 90 kW/122 pk met de vierwielaandrijving 4MOTION. Uniek in zijn segment is ook de 110 kW/150 pk motor die beschikbaar is met de automatische DSGversnellingsbak.

TSI-motoren

Met een ultramoderne combinatie van een rechtstreekse inspuiting, turbodrukvoeding en gecomprimeerde cilinderinhoud zijn de nieuw ontwikkelde TSI-motoren opmerkelijk zuiniger, vooruitstrevender en krachtiger dan traditionele benzinemotoren. Voor het eerst is de 1.4 l TSI-motor ook beschikbaar in combinatie met de automatische DSG-versnellingsbak.

Voorbeeld:

1.4 l TSI 92 kW/125 pk
GEMIDDELD BRANDSTOFVERBRUIK:
5,8 L/100 KM
GEMIDDELDE CO2-UITSTOOT:
132 G/KM CO2


Ook beschikbaar met de automatische DSG-versnellingsbak.

TGI-motor

De nieuwe Caddy TGI BlueMotion is perfect voor wie duurzaam wil besparen. Hij draait heel efficiënt op zowel aardgas (CNG) als benzine en vertrekt in de kostenefficiëntere CNG-modus wanneer de tanks vol zijn. Zodra de CNG-tank volledig is leeggereden, schakelt het motormanagementsysteem tijdens het rijden automatisch over op benzine. Met de nieuwe Caddy TGI BlueMotion levert u ook een meetbare bijdrage aan het milieu. Met een gemiddeld verbruik vanaf 4,1 kg CNG per 100 km en een CO2-uitstoot vanaf 112 g/km heeft hij een wagenlengte voorsprong op zijn concurrenten.

Zowel de CNG-tanks (3 in korte Caddy en 4 in de Caddy Maxi) als de brandstofleidingen zijn bevestigd aan de onderkant van de voertuigbodem, zodat geen ruimte verloren gaat in de Kofferruimte. De hittebestendige, robuuste CNG-tanks hebben kleppen met een drievoudige beveiliging en zijn aan de voertuigbodem bevestigd met speciale spanbanden. Deze tanks hebben een totale capaciteit van 26 kg aardgas voor de nieuwe Caddy TGI BlueMotion, en 37 kg voor de nieuwe Caddy Maxi TGI BlueMotion. Dit zorgt voor een  autonomie op aardgas van 600 km voor de korte versie en 800 km voor de Caddy Maxi.

DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling

Dankzij het intelligente schakelsysteem zorgen de 6- (TDI 75 kW/102 pk, TDI 110 kW/150 pk) en 7-versnellingsbakken (TSI 92 kW/125 pk) op het geschikte moment voor vloeiende overgangen naar de volgende vooraf geselecteerde versnelling. Dat resulteert in een uitstekend rijcomfort zonder onderbreking van de trekkracht. U kunt ook op elk moment manueel schakelen.  

BlueMotion Technology

Lagere uitstoot dankzij standaard BlueMotion Technology.

Volkswagen-modellen met BlueMotion Technology zijn in lijn met het ‘Think Blue’-concept: de ontwikkeling van verbruikszuinige voertuigen die gedurende hun hele levensduur minder schade berokkenen aan het milieu. Daarom wordt elke nieuwe Euro 6-motor gecombineerd met een stop-startsysteem, remenergierecuperatie, Hill Start Assist en banden met een lage rolweerstand – een verantwoorde aanpak met respect voor ons milieu en voor de volgende generaties.

Regeneratief remmen (remenergierecuperatie). Wrijvingsenergie wordt tijdens het remmen opgeslagen en door een generator omgezet in elektrische energie, die daarna beschikbaar is voor elektriciteitsverbruik.

Stop-startsysteem. Dit systeem helpt u om zuinig te rijden en schakelt de motor uit bij stilstand in neutraal. Hierdoor kan vooral in stadsverkeer het brandstofverbruik gedrukt worden.

 

4MOTION vierwielaandrijving

Het platteland, de vrije natuur. De nieuwe Caddy met de optionele vierwielaandrijving 4MOTION neemt u mee naar de mooiste plekjes – met superieure trekkracht en een indrukwekkend bochtengedrag. De voordelen zijn vooral duidelijk op natte of besneeuwde wegen en op vuile of beschadigde wegdekken. Ook bij het slepen van een aanhanger spreidt hij zijn vaardigheden tentoon – vooral in combinatie met de krachtige turbodieselmotor met 90 kW/122 pk. Als u nog meer rijcomfort nastreeft, moet u gewoon kiezen voor de 2.0 TDI-motor (110 kW/150 pk) en de DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling combineren met de 4MOTION-vierwielaandrijving.

Werking van de 4MOTION-vierwielaandrijving. Bij het rijden op zware ondergrond brengt de Haldex 5-meerschijvenkoppeling het motorvermogen onmiddellijk over op de wielen met de beste grip. Dit draagt merkbaar bij tot een vlotter rijgedrag, een beter bochtengedrag en een preciezere wegligging.